Stress

Stress er kroppens signal til os om, at der er noget i vores liv, som vi er nødt til at ændre. Jeg hører ofte fra stressramte, at når de tænker efter, så har der været flere tegn på stress, som de har valgt at ignorere. De har tænkt, at de havde styr på det.

Symptomerne på stress kan være adfærdsmæssigt, fysisk eller psykisk.

  • Det adfærdsmæssige kan bl.a. være søvnløshed, ubeslutsomhed eller glemsomhed.
  • Fysiske symptomer kan være hjertebanken, hovedpine eller indre uro.
  • Det at være grådlabil, mærke rastløshed eller manglende overskud kan være blandt de psykiske symptomer.

Hvis du går ind på Stress-foreningens hjemmeside, kan du læse mere om symptomer.

Når man arbejder med stress, ser man tit og ofte på de ydre omstændigheder omkring den stressramte, og man justerer det der er muligt i den ydre verden. Det er også nødvendigt, men jeg mener, at det er lige så vigtigt at se på de indre tilstande, der har gjort det muligt at blive stresset.

  • ​Hvorfor har vi ikke sagt stop til chefen overfor flere arbejdsopgaver?
  • Hvorfor beder vi ikke partneren eller børnene om hjælp til det huslige arbejde?
  • Hvorfor siger vi ja til at sidde i forældrerådet, selvom vi ved, at vi ikke kan overskue det?

​Det er vigtigt, at finde ind til det, der forhindrer os i at passe på os selv. Når vi selv bliver ved med at overskride vores egen grænse for, hvad vi kan, vil vores omgivelser gøre det samme.

Ved at kigge på de indre ting bliver du i stand til at sige ja, når du mener ja, og sige nej, når du mener nej. Du bliver i stand til at mærke din grænse og respektere dig selv, og det du kan. Du bliver i stand til at mærke, hvad du har brug for, for at opnå det der er et godt liv for dig

Som tidligere nævnt er det vigtigt at tage stress alvorligt. Hvis der ikke bliver taget hånd om det, kan det gå over i en depression, og vejen tilbage til livet kan blive sværere.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig til nyhedsbreve ang. yoga. Nyhedsbrevene vil indeholde datoer for kommende forløb, workshops eller retreats.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os