Hathayoga

Hathayoga er en flere tusind år gammel yogaform, som har sin oprindelse i Indien. Jeg underviser i de traditionelle yogastillinger, som i dag er tilpasset vores vestlige levevis.

For mig er det vigtigt, at yogaen er fordybende i din krop og i dit sind. Derfor forgår øvelserne i et roligt tempo, hvor vi veksler mellem stræk, opspænding og afslappelse i musklerne.

For at du kan give dig så meget hen til yogaen som muligt, så guider jeg dig i alle de bevægelser du skal lave. Når du er i en yogastilling, guider jeg dig til at have fokus på de steder i kroppen, som du mærker i stillingen. På den måde får du en bedre kropsbevidsthed og en forståelse for, hvordan kroppen hænger sammen.
Øvelserne smiddiggør din krop, muskler/led/knogler styrkes og det er med til at give dig en bedre kropsholdning.
I stillingerne skifter vi mellem at strække og afslappe musklerne. Derved bliver dit kredsløb og dine indre organer aktiveret og øger gennemstrømningen af væskerne i din krop, så de ophobede affaldsstoffer bliver frigivet.

I undervisningen har jeg også meget fokus på åndedrættet. Både med konkrete åndedrætsøvelser men også når vi laver de forskellige stillinger.
Åndedrætsøvelserne giver et fokus på, hvordan vores åndedræt er. Kommer det helt ned i bunden af maven, eller stopper det ved brystet? Er det overfladisk og hurtigt, eller er det dybt og roligt?
Man kan sagtens synes, at man har et roligt åndedræt, men når der kommer fokus på det, bliver det måske pludselig tydeligt, at det er helt modsat. Vi er bare vant til at trække vejret på den måde, så vi tænker ikke over det.
I yogastillingerne guider jeg, så åndedrættet følger bevægelsen. Det vil sige, at bevægelsen varer lige så lang tid som din indånding eller udånding. Når vi bruger åndedrætstempoet, gør det, at vi automatisk kommer ned i tempo, og derved bliver mere bevidste om vores krop.
Et dybt og roligt åndedræt er vejen ind til et roligt, opmærksomt og fredfyldt sind. Det giver dig en bedre måde at være i verden på.

 

Jeg har taget min 200 timers hatha-yogauddannelse hos Kristine Mikkelsen i Randers. Kristine har Center for Terapi og Selvudvikling i Skolestræde. Hun afsluttede sin yogauddannelse i 2010 og har siden haft 6-9 yogahold om ugen plus forskellige workshops.
Jeg var elev på hendes tredje uddannelseshold.

 

For at til melde dig et forløb, klik her

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig til nyhedsbreve ang. yoga. Nyhedsbrevene vil indeholde datoer for kommende forløb, workshops eller retreats.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os